Language Switcher

Vyberte váš jazyk

Po rýchlych výmenách na polícií, v inšpekcii a odstavení nepohodlných vyšetrovateľov vláda rýchlo vymenila aj troch členov v súdnej rade. Podpredseda parlamentu Blaha zvesil zo steny obraz slovenského prezidenta a európsku zástavu a vyvesil si tam marxistického revolucionára Che Guevaru, ktorý bez váhania likvidoval svojich politických protivníkov.

Opozícia sa pre čistky v polícii pokúsi odvolať ministra vnútra Šutaja – Eštoka a pre zvesenie hlavy štátu a Che Guevaru v kancelárii zasa Blahu Kresťanskí demokrati. Na ich odvolanie ale hlasy nemajú. A prečo vláda rýchlo mení členov súdnej rady, ak to pred tromi rokmi považovala za protiústavné? Bude justícia nezávislá?

Braňo Závodský sa rozprával s členmi Ústavnoprávneho výboru parlamentu, poslancami za Smer a SaS Jánom Mažgútom a Ondrejom Dostálom a s odvolanou členkou súdnej rady, emeritnou sudkyňou Katarínou Javorčíkovou.

https://youtu.be/ZBXwpaHHoAg

 

Na našej webovej stránke používame cookies. Niektoré z nich sú nevyhnutné pre fungovanie stránky, zatiaľ čo iné nám pomáhajú zlepšovať túto stránku a používateľské prostredie. Môžete sa sami rozhodnúť, či chcete cookies povoliť alebo nie. Upozorňujeme, že pri odmietnutí možno nebudete môcť využívať všetky funkcie stránky.